Druktechnieken basiscursus

Sommige druktechnieken zijn ouder dan de boekdrukkunst. Anderen zijn vele malen simpeler aan te leren. En leveren snel zichtbaar decoratief resultaat op. Een eenvoudige stempel is daar een goed voorbeeld van. In deze basiscursus starten we met een korte zoektocht naar dit soort gemakkelijk te vervaardigen drukwerken.

 

Stap voor stap gaan we via karton- en tempexdruk over naar het meer ambachtelijke linoleum snijwerk tot en met het afdrukken. Waarbij we drukverf op kleur kiezen, mengen en uitrollen. Daaraan vooraf gaat nog het maken van een eigen compositie, schetsontwerp en afbeelding.

Diverse creatieve technieken komen in dit proces samen. Hierbij werken we van fijn naar grof en weer terug naar fijn. De afdrukken maken we op verschillende ondergronden, met diverse functionele of decoratieve gebruiksdoelen (van boekenlegger tot placemat).

Naast de techniek speel je met compositie en vormgeving. Zo leer je de basisvaardigheden en de diverse materialen kennen. Na een korte introductie kom je al snel tot eigen creaties. En ontdek en ontwikkel je als vanzelf jouw eigen voorkeuren en creatieve stijl.

Voor wie?

In deze basiscursus is plaats voor beginners en creatief gevorderden. De lessen zijn in groepsverband, waarbij we ook aansluiten bij de individuele ambities, kennis en vaardigheden.

Docent

Wim foto cce

Wim Mecking
telefoon 06 4220 3733