Mozaïek

Mozaïek is als puzzelen

Mozaïek is een kunstvorm waarbij je uit vele stukjes een geheel maakt, puzzelen zou je het kunnen noemen. Je kunt daarvoor ondermeer stukjes tegel, serviesgoed, glas, spiegel en kralen gebruiken. Daarna volgt de finishing touch; het voegen van het werk. Tijdens de cursus leer je gaandeweg de technieken van het mozaïeken. Daarna volgt de finishing touch; het voegen van het werk. 

 

mozaiek werk van cursisten

 

Wat leer je tijdens de cursus mozaïek?

Tijdens de cursus leer je gaandeweg de technieken van het mozaïeken; de keuze van een ondergrond, de materialen, de kleuren, het maken van een ontwerp, het knippen, plakken en voegen.

In het lokaal zijn boeken met voorbeelden en alle materialen en gereedschappen aanwezig. Daarnaast kun je van thuis dingen meebrengen om als ondergrond te gebruiken of om op te plakken.

Cursisten

De groep cursisten bestaat uit beginners en gevorderden. Iedereen werkt aan een eigen werkstuk, heeft een eigen niveau en eigen ideeën. Hierdoor kun je van elkaar leren en elkaar inspireren.

Mozaïek maken is uitermate rustgevend

Mozaïek maken is uitermate rustgevend, het maakt je hoofd leeg, je kunt er helemaal in op gaan. Door er mee bezig te zijn, door te zien wat anderen maken en door bijvoorbeeld internet te raadplegen leer je en kom je tot nieuwe ideeën. Je zult gaandeweg bemerken dat mozaïek een prachtige kunstvorm is waarbinnen heel veel mogelijk is.

Docente

Annelou Teunissen
Telefoon 06-4616 7353