Mozaïek

Korte cursus voor beginners

In deze korte cursus geef ik je een kort kijkje in de geschiedenis van de mozaïekkunst. Vervolgens ga je zelf aan de slag om een ontwerp te maken. Je creativiteit wordt geprikkeld, maar mocht je dit lastig vinden dan zijn er ook voorbeelden voorhanden. Je ontwerp zet je om naar een terracottaschaal. Daarna knip je gekleurde tegelstukjes waarmee je vervolgens de schaal beplakt. In de laatste les voeg en was je de schaal. Het resultaat zal je zeker verrassen!

Eeuwenoude techniek

Mozaïeken is een eeuwenoude techniek die door de Grieken en Romeinen tot kunst is verheven. Ook Antoni Gaudí was een meester in de mozaïekkunst. Het is een kunstvorm waarbij een afbeelding wordt vervaardigd uit een groot aantal kleine gekleurde steentjes (tesserae). Oorspronkelijk werden ze op een vloer of wand gemetseld.

Al versieren we onze huizen niet meer met enorme mozaïek tableaus, het blijft leuk om alledaagse voorwerpen met een mooi mozaïek te verfraaien.

Docente

06-2242 9359

Anne-Mieke Philip

Motto: creativiteit zit in onze genen

Iedereen heeft creativiteit in zich. Het moet bij sommigen alleen ontdekt of gestimuleerd worden. Bij Anne-Mieke bent u hiervoor op de goede plek.

Anne-Mieke studeerde in 1992 af aan de lerarenopleiding van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen in de richting TEHATEX. Daarna bleef zij bij het creatieve onderwijs betrokken op de basisschool van haar kinderen. Daarnaast legde zij zicht toe op het geven van korte cursussen, workshops en het ontwikkelen van creatieve projecten voor basisscholen in samenwerking met de Open Academie Lingewaard.

In haar lessen legt ze de nadruk op het beeldende proces. Dat wil zeggen dat de weg er naar toe belangrijker is dan het eindresultaat op zich. Je kunt een prachtig werkstuk maken, maar als je er niets van geleerd hebt, wat heb je er dan aan!