Vertelkunst

Persoonlijk leren vertellen en performen

Wil je een bijzondere mix van vertel- én theaterkunst op een laagdrempelige manier onderzoeken? Sta je open voor ambachtelijk leren vertellen van een persoonlijke ervaring? Lijkt het je een uitdaging om voor een intiem publiek te performen? In ‘Vertel eens, vertel!’, een workshopreeks van vier bijeenkomsten, werken deelnemers aan hun eigen vertel-act, aan stijl, maar ook aan vaardigheden als contact maken met je publiek, stem en houding. De reeks wordt met de presentatie van alle acts afgerond. Dat kan onderling of met genodigden.

Gaat het om iets kleins of groots? Over thuis, iets op je werk, over jouw smaak of een maatschappelijk thema dat je aandacht heeft? Alles kan: een persoonlijke mijlpaal, een verhaal over een periode die je afsluiten wilt. Misschien wil je vertellen over je herkomst, wat je in contact met anderen tegenkomt of hoe het voelt om iets te vieren?

Wat doe je?

Je start met een bestaand verhaal om je een vertelstructuur eigen te maken en eindigt (zonder tekst uit je hoofd te hoeven leren) met je persoonlijke vertel-act (duur: 5 à 10 minuten):

  • Je maakt je een vertelstructuur eigen en leert een verhaal te ordenen
  • Je speelt met betekenis en boodschap
  • Je start met jouw verhaal, ordent het en je werkt vanuit jouw boodschap
  • Je zoekt naar kracht, schoonheid en herkenbaarheid door met metaforen te werken
  • Je wordt je bewust van je vertelstijl door met dramamiddelen te werken
  • Je repeteert en krijgt opbouwende feedback

Je presenteert voor de deelnemers in de laatste bijeenkomst (extra publiek is een optie)

Mijn naam is Nora van Dam. Ik ben dramadocente en heb een eigen theaterworkshop bedrijf www.dramaplaats.nl. Bel of app gerust voor info: 06 3190 7475