Yvonne Halfens

start do. 19 september 2024
  • Groep A
  • 24 lessen van 2,5 uur
  • Donderdag 19:30-22:00 uur
  • 489,- (incl. bakken en glazuren)
VOL

Yvonne Halfens

start vr. 20 september 2024
  • Groep B
  • 24 lessen van 2,5 uur
  • Vrijdag 10:00-12:30 uur
  • 489,- (incl. bakken en glazuren)
VOL

Betaling gaat in twee termijnen van € 244,50

Wat doen we?

Ben je beginneling dan leer je eerst de verschillende technieken die er zijn om met klei te werken. Je kunt met platen klei werken, met rolletjes of boetseren. Elke techniek heeft zijn eigen voordeel en je leert al doende wat het beste bij je past. Je kunt de technieken ook door elkaar heen gebruiken. Belangrijk is dat je leert je eigen verhaal te vertellen met klei. Wat je niet in woorden kunt vertellen kun je wel proberen in beelden weer te geven en dat kan heel aangenaam zijn. Maar ook kun je keramiek maken dat functioneel is zoals kopjes, schalen of vazen.

 

Ben je gevorderde dan begeleid ik je in de ontwikkeling van je eigen beeldtaal. Je kunt helemaal naar je eigen fantasie werken maar ik heb ook allerlei boeken waar je inspiratie uit op kunt doen. Door de gevarieerde samenstelling van de groep inspireer je ook elkaar en leer je van elkaars werk en ook van elkaars fouten. Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het maken! Iedereen wordt individueel begeleid en kan zijn eigen gang gaan tijdens de les.

De materialen

Je kunt in de cursus klei kopen. De kosten zijn €10 voor een brood van 10 kilo. We hebben standaard fijne en grove chamotte in wit, rood en donker bakkende kleuren. Soms is er ook papierklei en porselein aanwezig. Het bakken van de werkstukken is bij de cursusprijs inbegrepen. We maken ook gebruik van glazuren, engobes en pigmenten om de werkstukken te kleuren en beschermen. Ook deze zijn bij de prijs van de cursus inbegrepen. Er zijn ook voldoende gereedschappen aanwezig die je vrijelijk kunt gebruiken.

Thema

Elk jaar brengt de docente een thema in. Als cursist kun je een of meerdere werken maken die binnen dit thema passen, het is zeker geen verplichting. Thema’s waren bijvoorbeeld: keramiek met een ander materiaal, illustreer een gedicht, herhaling, sprookjes en verhalen.

Extra

Om de twee jaar vindt aan het eind van het cursusjaar een cursisten expositie plaats waar je je werk kunt laten zien aan anderen. Dan wordt ook het werk van de andere cursussen getoond. Meestal vindt er nog een excursie plaats naar een expo op het gebied van keramiek of beelden.

Picture of Yvonne Halfens

Yvonne Halfens

Docent Keramiek

t: 06 40 07 72 37

website

Het belangrijkste is dat je plezier hebt in het maken!