Arno & Joke van Hoeven

start 28 februari 2024
  • Groep A
  • 3 lessen van 3 uur
  • Woensdag 9.30-12.30 uur
  • 28 feb, 6 mrt, 13 mrt 2024
  • 100,-

De cursus start bij minimaal 6 deelnemers.

Eventueel kun je je aanmelden voor alleen het vertelgedeelte van Arno. Dit kost € 45,-

Kennismaken met … kunsttechnieken

Tijdens het eerste gedeelte van de ochtend wordt er ingegaan op het historische deel van kunsttechnieken. Wat is het effect van een bepaald bindmiddel voor de schildertechniek? Welke verschillende sculptuur technieken zijn er en wanneer werden ze gebruikt? Welke historische discussie werd er stilletjes gevoerd in de werken van Rafael en Titiaan?

Deze vragen zullen in de verschillende lezingen van een uur worden besproken, waarmee er een historische context gegeven wordt aan het tweede en meer praktisch ingerichte deel van de cursus.

Arno studeerde geschiedenis en kunstgeschiedenis. Hij vertelt graag en neemt u mee naar de achtergronden van een aantal kunsttechnieken (het schilderen met tempera, sculptuur en “lijn en kleur”). 

Joke geeft aquarelles en is als basisschoolleerkracht ‘van alle markten thuis’. Bij haar gaat u kleine werkstukjes maken die in het verlengde liggen van wat Arno verteld heeft, waarbij niet het resultaat maar de ervaring voorop staat. We gaan schilderen, maken een reliëf in klei en een icoon op aquarelpapier.

Arno van Hoeven

Arno van Hoeven

Docent Kunsttechnieken

t: 06 42 38 00 43
e: arno.v.hoeven@gmail.com

Joke en Arno van Hoeven (moeder en zoon) combineren hun hobby.

Joke van Hoeven

Joke van Hoeven

Docent Kunsttechnieken & Aquarelleren

t: 06 26 99 57 48