Creatief Collectief Elst bestaat 10 jaar!

Op zondagmiddag 24 september vieren we het tienjarig bestaan van Creatief Collectief Elst (CCE). Met veel plezier hebben we een mooi programma voor deze middag samengesteld in en rond onze leslokalen in De Wieken. Welkom!

Creatief Collectief Elst is een doorstart van Creatief Centrum Elst dat in 2013 door het toenmalige bestuur werd opgeheven. Dat het nieuwe CCE in tien jaar zou uitgroeien tot wat het nu is, was zeker niet vanzelfsprekend. Er waren grote uitdagingen, waaronder aanvankelijk de fikse huurverhoging en meer recent Corona. Dat we er nu zo goed voorstaan was alleen mogelijk dankzij de gezamenlijke inzet van docenten, vrijwilligers en zeker ook dankzij onze vele trouwe cursisten. Hieruit blijkt maar weer dat creativiteit zich niet laat doven.

Tijdens ons feest wordt door Wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder, samen met de jongste en oudste cursist, een kunstwerk aan de buitenmuur van onze Werkplaats onthuld. Het kunstwerk maken we op 10 september bij De KiK, samen met bezoekers van de Cultuurmarkt. Ze kunnen bij onze kraam een blokje naar eigen inzicht beschilderen. Al deze blokjes voegen we later samen tot het kunstwerk.

Naast het officiële deel is er op 24 september ook een pub-quiz, wordt er voorgelezen uit eigen werk, is er muziek, zijn er activiteiten voor kinderen en uiteraard is er werk van cursisten te bekijken. Het officiële deel begint om 14.30 uur, het feest zelf duurt van 14 tot 17 uur.

Voor iedereen die geen uitnodiging ontvangen heeft: voel je welkom om te komen en vier ons tienjarig bestaan met ons mee.