Rome: De eeuwige stad

Stad van pausen, barok, Romeinen, fascisten, piazza’s en fonteinen: Rome heeft al eeuwenlang een onweerstaanbare aantrekkingskracht op de kunstliefhebber. In deze lezing wordt een tijdreis gemaakt langs deze vele facetten van de kunst en geschiedenis in Rome.

Vanaf het begin van de stad met Romulus en Remus, via de bustes van de keizers van het Romeinse Rijk en de opkomst van de bisschoppen van Rome, langs de hoogtijdagen van de Renaissance en de barok, naar het neoclassicisme en het Risorgimento, om dan te eindigen bij de moderne tijd en de architectuur van Mussolini.

Arno gaat ook in op Rome als studieobject: talloze kunstenaars, zeker ook uit de Nederland, zijn afgereisd naar Rome om daar inspiratie op te doen en het vak te leren. Uiteraard komen ook de vele meesters en topstukken die Rome rijk is, voor het voetlicht. Rafael van Urbino, het Colosseum, Caravaggio en het EUR project: het zal allemaal behandeld worden tijdens deze overvolle avond.

Lezing door: Arno van Hoeven
Datum: 27 september 2024

Picture of Arno van Hoeven

Arno van Hoeven

Lezingen, Docent Kunsttechnieken

t: 06 42 38 00 43
e: arno.v.hoeven@gmail.com