Van Klieder tot Kunst

Ontdekken en maken

In januari start de tweede reeks ‘Van klieder tot kunst’. Een creatieve cursus voor kinderen in groep 3, 4 en 5. De lessen worden gegeven door Rianne Bakker.

Tijdens de les

Deze tweede reeks gaan we weer allemaal nieuwe dingen ontdekken en maken. In de ene week gaat het vooral om het proces en het experimenteren met (onbekende/nieuwe) materialen. Terwijl in de volgende week juist een (beroemd) kunstenaar of kunstwerk centraal staat en de kinderen zich hierdoor laten inspireren. Naast eigen kunstwerken en werkstukken, worden er ook groeps-kunstwerken gemaakt.

Tenslotte komt het ‘kijken naar kunst’ en de geschiedenis van kunst op een speelse manier voorbij.

Elke les start met een korte instructie (verhaal, uitleg of achtergrondinformatie). Zo is er genoeg tijd om lekker aan de slag te gaan. De laatste 10 minuten van elke les ruimt iedereen zijn of haar eigen werkplek op.

De werkstukken worden bewaard in een portfolio – deze krijg je na afloop van de cursus mee naar huis. Maar pas nadat iedereen is komen kijken op onze eigen mini EXPO!

Van klieder tot kunst: minicursus

Omdat ik – net als jij – geen genoeg krijg van tekenen, schilderen, knutselen en kunst maken, bied ik in mei / juni een minicursus aan.
Terwijl op veel plekken het cursus seizoen al is afgesloten, gaan wij nog even door. Op zes maandagen in mei en juni gaan we aan de slag met verschillende materialen. Elke les van deze minicursus begint met een voorleesverhaal over een bekende kunstenaar, waarna je natuurlijk zelf een kunstwerk mag gaan maken. Laat je inspireren door het verhaal en het werk van de kunstenaar, geef er je eigen draai aan, experimenteer en ontdek.


Opmerking: heb je een keer meegedaan met een van de kunstcolleges in de bibliotheek? Geef dat dan even aan in de opmerkingen op het inschrijfformulier.


Docent

Rianne Bakker: “Van jongs af was ik altijd bezig met ‘maken’. Van tekenen en knutselen via haken en naaien tot timmeren en behangen. Maar ook achter de computer. Kortom een creatieve duizendpoot… ehhh kameleon! Met een grafische achtergrond en jarenlange ervaring is kunstzinnigheid nooit naar de achtergrond verdwenen. Kunst is voor mij behalve een inspiratiebron ook heerlijk ontspannen. En mijn missie is om ook jonge kinderen naar kunst te laten kijken en tevens het plezier in maken te laten ervaren. Daarom bied ik nu deze creatieve lessen aan.”

Inschrijven

Meld je aan via de blauwe button rechts.

Voor meer informatie: stuur een email naar Rianne via club@studio-kameleon.nl

Docent

Bijzonderheden:

  • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 10. (Bij minimaal 6 kinderen op de wachtlijst gaan we kijken naar een tweede groep.)
  • Op 8 mei is er een Expo van de januari-groep: ouders, familie, vriendjes etc zijn welkom om het werk van de kinderen te bekijken. IEDEREEN is welkom!
  • De minicursus sluiten we niet af met een expo.
  • Geen les in de schoolvakanties.