Kunstklas

Kunstklas is er voor kinderen tussen de 9 en 19 jaar oud. Er wordt gewerkt met zoveel mogelijk verschillende materialen en technieken. Op het platte vlak én in 3D. Binnen de lijntjes, maar ook erbuiten. Je leert dat wanneer je denkt dat iets is ‘mislukt’,  je juist jezelf verbetert. Kunstklas is ontdekken, leren en vooral… plezier hebben in het maken.

Geniale materialen

In januari 2023 startten we een nieuwe reeks lessen met als rode draad ‘Geniale materialen’. Élke les gaan we met een ander materiaal aan de slag. Waar werkten beroemde kunstenaars mee? Is elk materiaal geschikt om kunst te maken? Je hebt vast wel eens met papier, stiften, potloden en verf gewerkt. Maar kun je er ook op een andere manier mee werken? En ook materialen die je misschien nog nooit in je handen hebt gehad, komen zeker voorbij.

Op deze en nog veel meer vragen gaan we het geniale antwoord vinden. De geniale kunstwerken zijn op 21 april voor publiek te bewonderen tijdens onze eigen kunst-expo wees welkom!

Minicursus in juni

Omdat wij geen genoeg krijgen van tekenen, schilderen, knutselen en kunst maken. Bieden wij in de maand juni een minicursus aan. Terwijl op veel plekken het cursus seizoen al is afgesloten, gaan wij nog even door. Op vijf vrijdagen in juni gaan we aan de slag met verschillende materialen. We laten ons inspireren door bekende en minder bekende kunstenaars. En leren kijken naar elkaars werk.

Meld je aan via de blauwe button rechts

Bijzonderheden

  • Minimaal 6 deelnemers, maximaal 12. (Bij minimaal 6 kinderen op de wachtlijst gaan we kijken naar een tweede groep.)
  • Op 21 april is er een expo-les van de januari-groep: ouders, familie, vriendjes etc zijn welkom om het werk van de kinderen te bekijken. Iedereen is welkom!
  • De minicursus sluiten we niet af met een expo.
  • Geen les in de schoolvakanties.

Docenten

De kunstklas-lessen worden gegeven door twee docenten, met elk een andere achtergrond. Dionne en Rianne wisselen elkaar af in blokken van 2 lessen.

Rianne (rechts op de foto)
06 48 767 209
club@studio-kameleon.nl

Dionne
06 28 906 006
info@dionnesdesigns.nl 

Rianne: “Van jongs af was ik altijd bezig met ‘maken’. Van tekenen en knutselen via haken en naaien tot timmeren en behangen. Maar ook achter de computer. Kortom een creatieve duizendpoot… ehhh kameleon! Met een grafische achtergrond en jarenlange ervaring is kunstzinnigheid nooit naar de achtergrond verdwenen. Kunst is voor mij behalve een inspiratiebron ook heerlijk ontspannen. En mijn missie is om ook jonge kinderen naar kunst te laten kijken en tevens het plezier in maken te laten ervaren. Daarom bied ik nu deze creatieve lessen aan.”

Dionne: “Hi! Ik ben Dionne, ik ben altijd omringd met knutselspullen – en je kunt me herkennen aan een papegaai op mijn schouder! Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en om dit aan kinderen te leren. Of het nou gaat om schilderen, (digitaal) tekenen of gewoon lekker materialen ontdekken. Creatief bezig zijn is altijd een feest! Het jonge kind vind ik absoluut geweldig in het ontdekken van materialen: alles is nog nieuw en ze hebben altijd een geweldige fantasie. En met oudere kinderen kan je ook al dieper ingaan op de theorie en geschiedenis achter de kunst en bovendien ook complexere materialen gebruiken. Verschillende materialen en verschillende leeftijden; kunstlessen geven is op mijn lijf geschreven!”