Kunstklas

Voor kinderen en jongeren van 9 tot en met 18 jaar

De Kunstklas is een cursus van twaalf lessen en bestemd voor kinderen en jongeren die serieus met kunst bezig willen zijn. Daarnaast is plezier in het maken minstens van even groot belang.

Papier & Kunst

Papier & Kunst is het thema waar we in het najaar mee aan de slag gaan.

Wat je met papier in de kunst kunt? Heel veel! Het CODA museum in Apeldoorn heeft elke twee jaar een expositie die volledig bestaat uit objecten die zijn gemaakt van papier. Ook dit najaar is er weer een expositie. Heel inspirend en een echte aanrader.

Opdrachten voor de Kunstklas borrelen vanzelf bij ons op: Collages maken, zelf papier maken van vezels (en misschien zelfs van steen!), werkstukken in het platte vlak (2D) en ruimtelijk (3D). En… op papier kun je natuurlijk ook tekenen en schilderen!

Twee docenten

De cursus wordt gegeven door twee docenten die elk zes lessen verzorgen.

Je begint in september bij Els. Bij haar ga je 3D werken. Joke van Hoeven start later. Zij werkt meest in het platte vlak met verf en inkt. Maar Els en Joke inspireren elkaar ook. Zodat je soms bij Els iets gaat maken en dat bij Joke gaat afwerken. Of andersom. En soms komen ze samen naar de les. Zo wordt niets vanzelfsprekend en gaat je creativiteit als vanzelf volop stromen.

Bijzonderheden

Zolang de overheid dat adviseert, werken alle kinderen en jongeren op 1,5 meter van elkaar. Ook de docenten houden zich aan de richtlijnen van de overheid. Voor de laatste stand van zaken rond het coronabeleid van CCE: zie Coronabeleid CCE.

Docente Aquarel

Joke van Hoeven
Telefoon 06 2699 5748

Els Mathijssen docent beeldhouwen

Els Mathijssen
Telefoon: 06 1737 5978