De Vlaamse Primitieven: tussen verborgen boodschappen en helder realisme

Inleider: Arno van Hoeven

Tijdens deze lezing duikt Arno van Hoeven in de wereld van de vijftiende tot en met zestiende eeuw in de Nederlanden: de wereld van de Vlaamse Primitieven. De kunstenaars de tot deze groep behoren hebben een enorme invloed gehad op kunst in haar eigen tijd en nog lang daarna. Ook hebben beroemde kunsthistorici zich gebogen over de significantie van deze groep en de manier waarop zij werkten.

Door (soms letterlijk) met een vergrootglas naar de kunst van Jan van Eijck, Rogier van der Weijden en Hugo van der Goes te kijken, wordt deze in haar tijd geplaatst en wordt ook wat van de magie ontrafeld.

Tijd, plaats, kosten en reserveren
Datum: 26 augustus 2022
Start: 20.00 uur. Zaal open: 19.45 uur
Locatie: De Bibliotheek Elst
Opgeven via contactformulier of 06-1932 4660
Kosten: vrijwillige bijdrage bij de uitgang (richtbedrag €10 incl. koffie/thee)

Tip: Kijk kort van te voren op de website of de lezing door kan gaan!